Yeni Zelanda'da Eğitim

yeni zelanda eğitim
Avustralya’nın 2000 km güney doğusunda bulunan bir tropik adalar topluluğu ülkesi olan Yeni Zelanda, uzun yıllar tamamıyla dünya’dan izole bir yaşam tarzı sürmüş. 1841 yılından itibaren ise İngilizlerin sömürgecilik çalışmaları sonucunda adanın yerli halkı ile İngilizlerin yaptıkları anlaşma ile bir İngiliz kolonisi haline gelmiştir. Yarı bağımsızlığa ise 1947 yıllarında ancak kavuşabilen bu millet günümüzde halen İngilizlerin de içinde bulunduğu bir hükümet şeklinde yönetilmekte ve ingiltere kraliçesi Elizabeth II’ye bağlı bir politik yapı içindedir. Başbakanı ise İngiliz asıllı John Key’dir. Bu yönetim dahilinde ve ticaretin de dili olması nedeniyle Yeni Zelanda’da yaygınlıkla konuşulan dil hep ingilizce olmuştur.
Yaygın olan dil tüm dünyada rağbet gören ingilizce olunca, buradaki bu kültür olanağını fırsat bilen zincir dil okulları ve bazı lokal dil eğitimi veren okullar burada bir yapılaşma içine girmiş, modern tesisler oluşturmuş ve tüm dünyadan gelen katılımcılara çeşitli dil ağırlıklı programlar sunmaktadırlar. Yeni Zelanda’nın güzel iklimi, inanılmaz tropik ortamları ve değişik kültürü ile yurtdışında birçok ülkeden Yeni Zelanda’ya dil öğrenmeye her yıl binlerce öğrenci gelmektedir.Yeni Zelanda dil okulları, kalite açısından ingilterede eğitim ile neredeyse eşdeğer bir yapıya sahiptir ve diploma/sertifikaları dünya çapında kabül görmektedir.
Ülkemizde Yeni Zelanda ancak son bir-iki yıl içinde yeni yeni duyulmaya başlanmış ve dönenlerin bildirdiği memnuniyet karşısında burası ile ilgilenenlerin sayısı bir önceki yıla oranla katlamıştır. Ülkede yaz okulları, iş İngilizcesi programları ve yoğun İngilizce programları özellikle talep görmektedir.
Eğer siz de tipik bir yerde dil eğitimi görmek istemiyor, İngilizce eğitimi yanında biraz değişiklik, biraz dünya görgüsü biraz da macera istiyorsanız, Yeni Zelanda size tüm bunları ve hatta fazlasını rahatlıkla verecektir. Dil eğitimi veya akademik programlar açısından iyi ve kaliteli bir alternatif arıyorsanız, ve tabii ülkemize olan uzaklığı ise umurunuzda değilse, Yeni Zelanda kesinlikle tavsiye edebileceğim harika bir ülke diyebilirim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.