Kanadada Eğitim


Kanada’da Eğitim, Amerika’da Eğitim’in ardından ülkemizde en çok talep gören eğitim seçeneklerinden biri. Kanada Amerika’nın kuzeyinde ve Amerika’dan daha büyük bir toprağa sahip ancak aynı ölçüde büyüklükte bir nüfusa sahip olmayan ve bu nedenle tüm dünyadan göçün devam ettiği bir ülke. Ülkenin iki büyük kenti, doğuda Toronto ve batıda Vancouver. Bunlar dışında Calgary, Quebec vb. şehirleri de oldukça popüler. Kanada’nın iklimi Amerika’ya oranla biraz daha soğuk ancak bu soğukluk öyle bizim düşündüğümüz gibi kutup soğukları şeklinde değil. Sadece bizim Ankara’mızın 3-5 derece daha soğuğu şeklinde düşünülebilir. Tek önemli farklılığı ise buraya kışın daha fazla kar yağdığı gerçeği. O nedenle çoğu ailenin bir 4X4 aracı da mevcut, özellikle de suburb(yani şehrin biraz dışında yeşillik alanlar)da yaşayanlar için bu mutlak bir gereksinim.

Kanada’nın bilindiği üzere, ana dili İngilizce ve eğitim alanında da bu nedenle ülkemizden ve dünyadan büyük bir talep yaşamakta. Kanada’da dil eğitimi programları ülkenin hemen her yöresinde bulunuyor ve bunların kalitesi de gayet iyi. Fiyatları ise, Amerika’ya göre biraz daha uygun. Kanada’dan alınan diplomalar ve sertifikalar da YÖK tarafından tanınıyor ve hatta tüm dünya ülkeleri tarafından da kabul görmekte. Kanada’da üniversite programlarına ise bu dil okullarından “üniversite geçiş” programları dahilinde yapılabiliyor. Kanada’da üniversite eğitimi oldukça zor, yani ülkemizebu anlamda, benziyor. Çok çalışmak esas, ve ödevler de bir o kadar zonturlu. Ama sonuçta, öğrenci burada çok iyi yetişiyor, ve mezun olduğunda iş bulması gayet kolay.

Diğer bir dil eğitimi seçeneği ise Kanada yaz okulları. Dünya çapında bir çok aile çocuklarını dil eğitimi + eğlence + spor + aktivite programlarının sunulduğu bu programlara her yıl düzenli olarak ve artan bir trend’te göndermeye devam ediyor. Ülkemizde Kanada yaz okulları henüz pek popüler değil. Daha çok Malta ve Ingiltere tercih ediliyor. Tabii bunda çocuklarını uzak bir yere göndermenin ailede yarattığı endişe de rol oynuyor. Malum Malta ve Ingiltere, hatta Avrupa’nın büyük bir kısmı ülkemize Amerika, Avustralya , Singapur, Yeni Zelanda veya Kanada gibi ülkelerden çok daha yakın.

Kanada yine de birçok açıdan bir çekim merkezi denilebilir ve dünya çapında her yıl artan bir göç oranı ile birlikte çoğalan bir nüfusa sahip. Burada eğitim almayı düşünenler için ise kanımca gayet iyi ve uygun bir alternatif. Tabii ki, iyi bir yurtdışı eğitim firması ile, doğru eğitimi ve programı bulmak kaydı ile.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.