Maltada Eğitim


Yurtdışında ingilizce eğitimi almak isteyenler ya da daha önce bu tip bir programa katılmış olanlar, Malta hakkında mutlaka daha önce bir araştırma yapmışlardır ve bu ülke hakkında bir ön bilgileri oluşmuştur. Ancak hala ülkemizde bir çok kişi Malta'nın özellikle eğitim konusundaki başarısını ve bununla dünya çapında ünlü olduğunu bilmiyor.
Malta eskiden, Osmanlı imparatorluğu, hatta daha sonraları I. ve II. meşrutiyet zamanında bir sürgün adası olarak kullanılması ile dikkat çeken bir ada ülkesi. Malta, Osmanlı ordusu tarafından kuşatılmış ancak alınamamış. Maltalıların tarihine göre buradaki şovalyeler adanın etrafındaki surlardan çok çetin bir direniş göstermişler ve Osmanlıları geri çekilmek durumunda bırakmışlar. Bununla ilgili olarak ta eğer Malta'ya giderseniz müzelerde mumya halde Osmanlılar ile Maltalılar arasındaki tarihi olayları daha detaylı inceleme fırsatınız olacaktır. Ayrıca şovalyelerle ilgili de bir çok maket ve süs eşyası da burada bulabileceğiniz diğer unsurlardan bazıları.
Maltada eğitim denince ilk olarak akıla gelen dil okulları ve yaz okulları olacaktır. Malta'nın şu anda bir "dil eğitimi cenneti" olduğunu söyleyebiliriz. Ülkede bu bir sektör halinde ve ufacık malta adasının hemen her şehrinde onlarca dil okulu bulabilmek mümkün. Bu konuda en popüler şehirler St. Julians ile Slieama olarak sıralanabilir. Bunun dışında malta yaz okulları da oldukça popüler malum bu bir ada ve özellikle su aktiviteleri burada çocuk ve gençlere eğlenceli bir tatil ile eğitimi birarada sunabiliyor. Malta, eski bir ingiliz sömürgesi olduğundan burada sokakta kabül görmüş dil ingilizce ve hemen herkes ingilizceyi gayet güzel konuşabiliyor. O yüzden ingilizce pratiği açısından da Malta güzel ve yakın bir seçenek.

Malta'nın ülkemizden talep edilmesinin en önemli nedeni ise ucuz fiyatları ve Türkiye'ye olan yakınlığı, 2-3 saat civarında bir uçak yolculuğu ile buraya varabiliyorsunuz. Ayrıca ülkedeki okulların fiyatları ise Ingiltere veya Avrupa'nın diğer ülkeleri ile karşılaştırıldığında çok ucuz. Eğitim kalitesi ise çoğunluğu ingiliz olan hocalar tarafından sağlandığından gayet kaliteli. Dil okullarında ingilizcenizi ilerlettikten sonra dilerseniz Maltada üniversite de okuyabilirsiniz. Ülkedeki tek üniversite olan Malta üniversitesi buradaki dil okullarından TOEFL gerektirmeden geçiş programları uyguluyor. Burada hali hazırda bir çok Türk öğrenci de eğitim alıyor. Malta malüm şu anda bir şengen ülkesi olduğundan zaten Avrupa Birliği dahilindeki tüm üniversiteler bu kategoride değerlendiriliyor, ve bu nedenle YÖK denkliği de bulunuyor.
Eğer hem tatil yapayım, hem ingilizcemi geliştireyim ve de ucuz olsun diyorsanız, Malta sizin için uygun bir seçenek olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.