Güney Afrika - Cape Town

güney afrika cape townGüney Afrika ve özellikle başkent Cape Town 2010 yılında FIFA Dünya Kupası (FIFA World Cup 2010)’na ev sahipliği yapması sayesinde bu yıl ismini çok daha fazla kitleye duyurmayı başarıyor. Bu ülke aslında ilk bakışta biraz ürkünç bir izlenim veriyor. Yani ne de olsa burası “Afrika” ve toplum olarak bu ülke hakkında birçok belgesel izliyoruz :) Buradaki doğal hayat ise gerçekten hayranlık verici, ancak söz konusu olan burada eğitim almak olunca tereddütlerimizin de artması biraz da doğal galiba.

Güney Afrika aslında eski bir İngiliz sömürgesi olduğundan ikinci ve yaygınlıkla konuşulan dili İngilizce, buradaki eğitim kuruluşları da İngilizce eğitim veriyorlar ve bu konuda da İngiltere ile yarışır düzeyde oldukları söylenebilir. Zaten ülkede eğitim veren hocaların çoğu İngiliz menşeli. Ülkede özellikle son 10 yıl içinde birçok dil okulu ve meslek okulu açıldı. Bu okullarda ise dünyanın birçok ülkesinden insanlar bulunuyor. Burada hem İngilizcelerini geliştirirken, hem de ülkenin sunduğu güzelliklerin tadını çıkarıyorlar. Güney Afrika’da üniversite eğitimi veya mba için ise ülkedeki üniversiteler daha yeni yeni kendilerini tanıtmaya başlıyorlar. Güney Afrikada eğitim oldukça ucuz, ve kalitesi de ülkemizden daha ileride. Ülkedeki üniversiteler yeni olduğundan teknik ekipmanlar ve bilgisayar olanakları oldukça fazla. Ülke İngilizce konuşulan bir yer olduğundan burada sosyal hayatta da İngilizce konuşarak pratik yapabiliyorsunuz. Ayrıca doğası, denizi ve güneşi de cabası.

Güney Afrika birçok açıdan ülkemizden de son yıllarda öğrenci çekebilmeyi başardı. Özellikle Cape Town dil okulları çok revaçta, ve bir çok öğrencimiz uzak olmasını bile dert etmeyerek burada tatil gibi bir İngilizce eğitimi yapmaya geliyorlar. Çoğu da beklediğinin çok üzerinde eğlenerek ve öğrenerek buradan mutlu ayrılıyor. O nedenle geleceğin İngilizce eğitim merkezi olarak Güney Afrika Cumhuriyeti ve özellikle de başkent Cape Town doğru seçeneklerden biri haline geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.