Amerika eğitim ve vize

Amerika bir çok yönden özellikle de "üniversite eğitimi" konusunda diğer ülkelere nispeten üstün bir ülkedir. Aslında ülke'den daha çok ,bir kıtadır da denilebilir. Amerika'nın nüfusu ve yüzölçümü dikkate alınırsa, en fazla eğitim kurumunu barındıran ülke olarak ta adlandırılabilir. Amerika'da eğitim seçenekler çok çeşitli olmakla beraber, özellikle ülkemizden rağbet gören en popüler programlar Work and Travel, dil okulları, üniversite eğitimi, sertifika programları ve staj olarak sıralanabilir.
Bunlardan Work and Travel, Amerika'nın öğrenci değişimi çerçevesinde tüm dünya ülkeleri ile gerçekleştirdiği, üniversite öğrencilerine özel yaz dönemini kapsayan çalışma programıdır ve ülkemizin bir çok üniversitesinden her yıl bu programa binlerce öğrenci katılmaktadır.

Amerika dil okulları ise daha çok ingilizcesi iyi olmayan öğrenci, iş adamı, ya da işinde ilerlemek isteyen bireyler tarafından tercih edilmektedir. Amerika'nın her bir yanında binlerce dil okulu bulunmaktadır ve bunların bazıları dünya çapında merkezlere sahiptir. Amerika, Ingiltere'den sonra ingilizceyi en çok yayan toplumlardan biridir.

Amerikada üniversite eğitimi, genellikle; Ya, ÖSYM sınavında istediği bölümü kazanamayan veya bu sınavda yeterli puanı alamayan öğrenciler tarafından tercih edilmekle birlikte, yüksek lisans ve doktora programları da aynı popülerlikle ülkemizden yoğunlukla talep görmektedir. Amerikan üniversitelerinin birçoğunun ülkemizde denkliği bulunmaktadır.

Amerikada sertifika programları ise, çoğunlukla ingilizcesini ilerletirken bunun yanında bir beceri de kazanmak isteyen, fazla zamanı olmayan ve bir belgeye ihtiyacı olan profesyoneller veya öğrenciler tarafından tercih sebebidir. Bu tip programlar, bilişim alanından tutunda turizm alanına kadar geniş bir yelpazede sunulmaktadır ve genellikle 1 yılı aşmayan sürelerde tamamlanmaktadır.

Amerikada staj programları özellikle turizm bölümü öğrencileri olmak üzere bir çok üniversite ve lise öğrencisinin yapması gereken zorunlu stajını yurtdışında yapmayı seçenler tarafından tercih görmektedir. Bu staj maaşlı ve maaşsız staj seçenekleri ile öğrencinin tecrübesi, kabiliyeti ve ingilizce seviyesine göre seçilebilmektedir.

Amerika'da bu tip programlar haricinde daha bir çok eğitim programı bulunmaktadır ve Türk insanı bu ülkeye süren hayranlığının da pompalanması ile her yıl artan oranda bu ülkede eğitim almak için başvurmaktadır. Amerikada eğitim'e karar verdikten sonra yapılması gereken ise Amerika vizesi almak olacaktır, ve bu vize de oldukça zorlu prosedürler gerektirmektedir. Bu vize ilgili detayları wwww.amerika vizesi.info adresinden edinebilirsiniz. Bu konuda danışmanlık almak ta mantıklı olabilir, keza bu tip firmalar sizin vize alamama riskinizi en aza indirgeyecek ve size bir çok konuda yardımcı olarak işinizi kolaylaştıracaklardır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.