Malta Yaşam Masrafları

MALTA ülkemizden son yıllarda özellikle olmak üzere yoğunlukla talep gören ülkelerden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu yazımda size Malta'da yaşam hakkında merak edilen konulara değinmek istiyorum.

Malta para birimi
Malta Lirası (LM)'dır. LM, "Maltese Liri" olarak da bilinir. Bir Malta Lirasının yaklaşık TL, Euro ve Dolar cinsinden karşılıkları aşağıdaki gibidir:

1 Malta Lirası : 4,31 TL
1 Malta Lirası : 2,38 EURO
1 Malta Lirası : 3,01 DOLAR


Malta'da bir öğrencinin yaklaşık olarak normal aylık harcamaları 175-250 Malta lirası civarındadır. Bu rakamlar tabii kişiye göre farklılık gösterebilir. Malta'da mağazalar ve alışveriş merkezleri LM ile satış yapmaktadırlar. Buralarda Euro hala pek etkisini gösterememiştir. Sadece bazı alanlarda (oto kiralama, eğlence merkezleri, kafeler vb.) Euro da kabul edilmektedir. Ancak bu şekilde yapılan alışverişlerde kur'un yüksek fiyattan hesaplanabilmesi nedeniyle olası bir maddi zararla karşılaşmamak için Malta Lirası ile alışveriş tercih edilmesi daha mantıklı olacaktır.

Malta'da yaşam masrafları, diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında makul seviyelerdedir. LM'nin Türk Lirası karşısında çok değerli olması ilk bakışta Malta'nın çok pahalı bir ülke olduğu hissini uyandırabilmektedir. Ancak etiketlerde görülen fiyatlar TL'ye çevirildiği zaman fiyatların sanıldığı kadar pahalı olmadığı görülecektir. Örneğin otobüs bileti 0,85 TL, 1 litre su 0,75 TL, kola 1,4 TL, sandviç ve kola 4 TL, 1 litre süt 1 TL'dir. Bunlar haricindeki bazı ücretler aşağıda görülebilir.

1 Kg. Karışık Meyve veya Sebze
2.50 TL

Otobüs Bileti

0.80 TL

Malta içi telefon görüşme ücreti
0.55 TL

1 Litre içme suyu
0.75 TL

Yerel Gazeteler
0.60 TL

1 Litre Süt
0.99 TL

1 Litre Benzin
1.60 TL

1 Şişe Bira
0.90 TL

1 Adet Mc Donalds Menü
9.50 TL

1 Şişe Şarap (Malta bu arada şarapları ile ünlüdür ve şarapları oldukça güzel içimlidir)

10 TL

Pizza Hut Tek Kişilik Menü
9.67 TL

Ekmek
0.50-0.75 TL

Büyük Paket Kahvaltılık Mısır Gevreği
8.13 TL

Gördüğünüz üzere Malta Dil Okulları fiyatlarında olduğu gibi, günlük hayat harcamalarında da İngiltere, Amerika, Kanada veya Avustralya ile karşılaştırıldığında oldukça ucuz kalmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.