Yurtdışı Eğitim Programları

Yurtdışı Eğitim


Yurtdışı eğitimi artık günümüzde bir çok Türk gencinin tercihi haline geldi. Çoğu insanımız en azından dil eğitimi almak için yurtdışına gidiyor. Bazıları kısa ama yoğun programları, bazıları ise kısa ve uzun menzilli programları seçiyor. Gitme amaçlarına göre en fazla tercih gören programlar sırasıyla
1. Dil okulları
2. Yurtdışı üniversite
3. Sertifika programları
4. Yaz okulları
5. Yurtdışı staj
6. Work and Travel
ve 7. Macera kampı programları oluyor.

Dil okulları, yukarıda da kısaca bahsedildiği üzere, yurtdışında ingilizce öğrenmek isteyenlerin 1. tercihi durumunda. Çoğ iş adamı "iş ingilizcesi" adı verilen programlara işlerine özgü ingilizce eğitimini oldukça kısıtlı zamanlarda isterken, öğrenciler genellikle daha çok eğlenebilecekleri ve çok uzun sürmeyen programları tercih ediyor. Yurtdışında dil eğitiminin en büyük avantajı ise, eğitimin dışındaki zamanlarda da ingilizce pratiği yapabilme imkanı, ki bu da ingilizce öğrenimi açısından çok önemli bir unsur.

Yurtdışı üniversite programları özellikle üniversite sınavında başarılı olamamış, ya da girdiği bölümü beğenmeyen öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Bu programların bazıları, ingilizce için hazırlık ve geçiş programları ile TOEFL veya herhangi bir dil sınavına gerek olmadan kayıt imkanı sağlıyor. Yurtdışında üniversite okumanın en güzel yanı, yeni bir kültürü tanıma imkanı yaratırken, eşi az bulunur bir eğitim imkanını da sunuyor olması

Sertifika programları, genellikle çalışanlar tarafından tercih edilmekle birlikte bazen öğrenciler tarafından da tercih edilebiliyor. Sertifika programına başvuru yapan ve bulundukları pozisyonda ilerlemek için kariyer yapmayı düşününler için gayet ideal bir program.

Yaz okulları, Yurtdışında en popüler programlardan biri, genellikle yaz aylarında 7-17 yaş aralığındaki çocuklar için özel gruplar halinde eğlence ve ingilizce eğitimi ağırlıklı olan yaz okulu programları, dilenirse aile bireylerinden birinin veya tüm ailenin de katılımı ile de gerçekleşebiliyor.

Yurtdışında staj imkanları, maaşlı ve maaşsız staj seçenekleri ile genellikle üniversite öğrencileri tarafından talep edilen bir program. Çoğu meslek dallarında yapılması gereken staj eğitimini yurtdışında yapmak isteyenler bu programlardan biri ile hem yurtdışında çalışma tecrübesi elde ederken, hem de ingilizcelerini geliştirme imkanı bulabiliyorlar.

Work and Travel programı , sadece Amerika'da olmak üzere düzenlenen ve üniversite öğrencilerine özel bir program olarak dikkat çekiyor. Bu program ile öğrenci okulu bittikten sonra Amerika'da legal olarak çalışma ve gezme imkanı buluyor, böylece de ingilizcesini ve tecrübesini geliştiriyor.

Macera kampları, yeni yeni popüler olmaya başladığından Türk insanları bunu henüz tam olarak tanıyamadı ve bu yüzden de talep henüz beklenilen ölçüde değil. Macera kampları özellikle gençler için tamamen outdoor aktivitelerden ve ufak çaplı eğitimlerden oluşan harika ve ilginç bir programdır. Yeni yetenekler kazanırken, aynı anda ingilizce düzeyini geliştirmek isteyenler için ideal bir program.

Yurtdışında eğitim almak, her ne tür program olursa olsun, kişisel gelişim açısından da oldukça iyi bir seçenek. Bu programlar ise, yurtdışında en çok Amerika, Avustralya, Ingiltere, Kanada, Malta, Cape Town ve Yeni Zelanda'da talep görüyor. Bu ülke dağılımına yeni ülkeler de her geçen yıl ekleniyor ve çeşitlilikte artıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.